[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/10\/oruje.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/10\/100x73\/oruje.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/10\/oruje.jpg","size":"143.22","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Srbija u martu izvezla naoružanje vrijedno 14 miliona eura u Izrael, uprkos apelima UN-a

Uprkos apelima eksperata UN-a iz februara ove godine da se obustavi izvoz oružja u Izrael zbog zločina u Gazi, Srbija je u martu izvezla naoružanje vrijedno 14 miliona eura u ovu zemlju pokazuju podaci Uprave carine koje skuplja Checkpoint, objavila je Nova ekonomija.

Ovo je, kako navode, treća isporuka naoružanja koje je Srbija poslala Izraelu od napada Hamasa na Izrael u oktobru 2023. godine.

Nova ekonomija podsjeća da je BIRN prethodno otkrio da je vodeće državno preduzeće za izvoz naoružanja, Jugoimport-SDPR poslalo dvije isporuke u ukupnoj vrijednosti većoj od milion eura.

U oktobru 2023. Jugoimport je izvezao robu vrijednu 540.120 eura, dok je u februaru ove godine u Izrael uputio pošiljku vrijednu 510.000 eura, navodi BIRN na društvenoj mreži X.

Ministarstvo unutrašnje i vanjske trgovine odbilo je da BIRN-u dostavi detaljne podatke o tome koliko je oružja izvezeno u Izrael od napada Hamasa u oktobru 2023., proglasivši to državnom tajnom, prenosi portal Nova.rs.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!