[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/26\/srbija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/26\/100x73\/srbija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/26\/srbija.jpg","size":"99.86","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Srbija: Mali najavio povećanje mirovina i plaća

Srpski ministar financija Siniša Mali najavio je danas da će od 1. siječnja umirovljenici u Srbiji dobiti povećanje mirovina od još 12 posto, a zaposleni u javnom sektoru povećanje plaća od 12,5 posto.

"Umirovljenici će od 1. studenoga imati povećanje od devet posto, a u siječnju će mirovina biti više od 20 posto veća nego tijekom ove godine", kazao je Mali te dodao da će inflacija iduće godine biti 8,7 posto.

Mali je kazao da građani ne trebaju biti zabrinuti ni zbog javnog duga koji je 31,5 milijardi eura, jer Srbija sve obveze otplaćuje na vrijeme.

Kada je novac u pitanju, istakao je Mali, Srbija je spremna za zimu, a glavno pitanje je "što će biti sljedeće zime", prenosi Radiotelevzija Srbije.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!