[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/25\/bb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/25\/100x73\/bb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/25\/bb.jpg","size":"64.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Srbija: Dječak preminuo nakon teške ozljede u autobusu

Gradsko prometno poduzeće "Beograd" izrazilo je duboku sućut povodom tragične smrti dječaka koji je zadobio teške ozljede u nezgodi u autobusu na liniji 18 u utorak večer u Zemunu. 

Kako se navodi na web stranici ovoga komunalnog poduzeća, nesreća u kojoj je stradao dječak dogodila se "pod još nerazjašnjenim okolnostima u utorak večer, u 18.19 sati, na stajalištu "Bosanska", u Prvomajskoj ulici u Zemunu i to na zadnjim vratima autobusa".

"Svjesni smo da je mladi život zauvijek izgubljen i spremni smo na to da svi naši zaposleni koji su sudjelovali u ovom tragičnom događaju budu pozvani na odgovornost. Da bi tragedija bila veća, vozač o ovom nesretnom slučaju nije imao nikakvo saznanje, ništa nije vidio, niti mu je itko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila. Nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila. Vozač je u šoku zbog saznanja šta se dogodilo", navodi se u priopćenju.

Poduzeće je započelo  istragu povodom tragičnog događaja, a vozač je suspendiran.

Dječak je, prema navodima beogradskih medija, ispao iz autobusa kada su se zadnja vrata zatvorila i zakačila mu nogu, nakon čega je glavom udario o asfalt.

Hitna pomoć je dobila poziv u 18.21 sati i dijete je prevezeno u bolnicu gdje je ubrzo od zadobivenih ozljeda preminulo, javlja Beta. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!