[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/23\/dan-zemlja.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/23\/100x73\/dan-zemlja.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/23\/dan-zemlja.jpg","size":"461.14","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Spahić: Planeta zemlja se ne smije prepustiti stihijskom održavanju

Predsjednik GDS-a BiH Ibrahim Spahić je, povodom Svjetskog dana planete Zemlja tradicionalno, kao i svake godine, zasadio bosansku šljivu, krušku i jabuku i uputio svim građanima čestitku sa željom da zajedno brinemo o životnoj sredini, jer samo na taj način omogućavamo zdravlje, vlastiti i održivi razvoj.

Spahić ističe da se zemlja ne smije zapostavljati i prepustiti stihijskom održavanju, bez ljubavi, plana i vizije. Svaki čovjek mora imati odgovornost za sredinu u kojoj živi i stvara svoju porodicu.

Spahić je posebno naglasio značaj obrađivanja napuštenog zemljišta i pozvao na akciju sadnje autohtonih voćki i proizvodnju organske hrane u BiH.

- Poljoprivreda, šumarstvo, stočarstvo i vodoprivreda su ključni resursi za razvoj zemlje i smatram da je nužno reformisati ove i druge sektore privređivanja – naveo je, između ostalog, Spahić.

Podijelite ovaj članak!