[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/22\/xs.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/22\/100x73\/xs.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/22\/xs.jpg","size":"192.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Šok u Zenici: Ukrajinci preokretom u finišu meča savladali Zmajeve

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Ukrajine rezultatom 1:2 u polufinalu baraža Lige nacija. Zmajevi su tako ostali bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Prvo poluvrijeme bilo je tvrdo. Najbolja šansa dogodila se u 38. minuti; bila je to odlična prilika za Zmajeve, Džeko je šutirao preko gola iz dobre pozicije, no čini se da su on i Kolašinac zasmetali jedan drugom. Bili su izabranici Save Miloševića borbeni u prvom dijelu, ali je iz istog teško izdvojiti nešto više, pa su mreže mirovale nakon prvog dijela.

Hrabra igra bh. reprezentativcima isplatila se u 57. minuti. Poslije akcije po desnoj strani, Dedić je ubacio, a lopta je od Matvijenka završila u mreži.

Odličnu šansu naši nogometaši su imali u 82. minuti. Demirović se našao u šansi jedan na jedan, Lunin je odbranio.

Ubrzo je stigla kazna. Samo dvije minute kasnije sa desne strane prizeman centaršut je uputio Konoplja, a Jaremčuk je pospremio loptu u gol i izjednačio rezultat.

Bio je to pravi šok za naše reprezentativce, od kojeg se nisu ni oporavili. Već u 88. minuti po lijevoj strani je probio Jaremčuk, zatim je centrirao, da bi Dovbik glavom pogodio za preokret.

Moglo je u devetoj minuti biti i 1:3, no Kovačević je spriječio siguran pogodak kada je blokirao udarac Mudrika.

Rezultat se nije mijenjao. Izabranici Save Miloševića nisu imali snage za povratak, a odlazak na EP ostao je san... Ukrajinci će u finalu baraža igrati protiv Islanda, dok Zmajeve očekuje susret protiv Izraela na Grbavici.

Bosna i Hercegovina - Ukrajina 1:2 (Matvijenko 57' autogol - Jaremčuk 85', Dovbik 88')

Stadion Bilino polje u Zenici. Glavni sudija: Felix Zwayer (Njemačka)

BiH: Šehić, Dedić (Ćivić), Ahmedhodžić (Kovačević), Hadžikadunić, Kolašinac, Gazibegović, Cimirot, Krunić (Rahmanović), Hajradinović (Pjanić), Demirović, Džeko.

UKRAJINA: Lunin, Mikolenko, Matvijenko, Zabarnji, Konoplja, Bražko (Jaremčuk), Sudakov, Zubkov (Gutšuliak), Zinčenko (Malinovski), Mudrik, Dovbik (Talovierov).

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!