[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/16\/37867604172-47554ae842-b.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/16\/100x73\/37867604172-47554ae842-b.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/16\/37867604172-47554ae842-b.jpg","size":"286.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota

Soda bikarbona za kožu

Ponekad nije potrebno potrošiti puno novaca kako bi imali lijepu kožu i bili zadovoljni odrazom u ogledalu jer nećete morati gledati akne, podočnjake kao i crvenilo. Nekad su dovoljni prirodni preparati kao što je soda bikarbona s kojom će koža doživjeti pravi preporod.

Više se puta pokazalo da kupovni i skupocjeni preparati ne moraju uvijek dati najbolje rješenje. Nećete postići što ste željeli, a potrošit ćete puno novaca. S vremenom nastupi trenutak kada se više isplate domaći proizvodi koje ste sami napravili, a da ste pritom uložili malo novaca i vremena.

Bez obzira što je soda prvenstveno namijenjena kuhinji za spremanje raznih jela, više je puta pokazala da od nje svatko može imati višestruku korist i iskoristiti je za razne tretmane ljepote, bilo da se radi o njezi kose, izbjeljivanju zubi ili njezi kože.

Soda bikarbona je odlična namirnica za kožu jer zahvaljujući njoj možete više toga učiniti za lijep izgled bez neugodnih pojava poput prištića. Uz njenu pomoć možete napraviti piling koji je potreban kako bi s kože uklonili višak mrtvih stanica i omogućili joj da se obnovi.

Potrebno je pomiješati sodu s vodom sve dok ne dobijete gustu smjesu koju ćete potom kružnim pokretima umasirati u lice i nakon toga isprati. Ako imate osjetljivu kožu lica s negativnom reakcijom na skoro svaku promjenu, piling treba raditi svakih sedam dana, kako bi izbjegli iritaciju na koži.

Smjesa od sode i vode nekoliko se puta pokazala ljekovitom i učinkovitom. Želite li se pobrinuti da miteseri nestanu, dovoljno je smjesu nanijeti na lice i ostaviti da djeluje između 10 i 15 minuta. Nakon toga ju treba isprati mlakom vodom. Ako se želite osigurati i spriječiti pojavu akni masku treba stavljati jednom sedmično.

Sodu bikarbonu možete pomiješati i s malo kokosovog ulja. Upravo će ove dvije namirnice pomoći u liječenju problematične kože i tako ukloniti prljavštinu te akne, crvenilo i ožiljke. Masku možete nanijeti na suho ili mokro lice, a bilo bi dobro da ju ostavite barem 10 minuta te nakon toga isperete vodom.

Omjer sode i ulja ovisit će o tome kakvu kožu imate i ako imate osjetljivu kožu lica onda će biti više ulja jer se ipak radi o nježnijoj namirnici za razliku od sode bikarbone.

 

(www.savjetnica.com)

Podijelite ovaj članak!