[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/05\/vucko.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/05\/100x73\/vucko.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/05\/vucko.jpg","size":"55.72","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Smrt koja je rasplakala region: "Kada mali glasovi utihnu, ostaje najglasnija tišina"

Tragična smrt dvogodišnje djevojčice iz Nove Gradiške u Hrvatskoj koja je bila žrtva porodičnog zlostavljanja teško je pogodila cijelu regiju.

Ilustrator Midhat Kapetanović podijelio je dirljiv crtež preminuloj djevojčici.

ilustrator.jpg

"Kada mali glasovi utihnu, ostaje najglasnija tišina", napisao je uz crtež na kojem Zagi, simbol Zagreba, plače pored groba dok ga tješi Vučko, simbol Sarajeva.

Jutros se oglasio i Goran Roić, direktor bolnice u kojoj su pokušali spasiti život djevojčići.

- Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sigurna. Intenzivisti su danonoćno brinuli o pacijentici, no priroda ozljeda je bila preteška i nije se moglo više ništa učiniti – kazao je on i dodao kako je tokom jučerašnjeg dana uspješno provedena pravna procedura koja se mora obaviti prije transplantacije i donacije organa te će neki organi spasiti druge živote.

U međuvremenu, državna odvjetnica je kazala kako će se istraga protiv majke djevojčiće sada preformulisati kao kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnim posljedicama.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!