[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/l-5063cdd5e9d28791619ba2135c0dd71e.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/100x73\/l-5063cdd5e9d28791619ba2135c0dd71e.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/l-5063cdd5e9d28791619ba2135c0dd71e.jpg","size":"81.06","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Smotra omladinskih folklornih ansambala na Pozorišnom trgu Susan Sontag

Na Pozorišnom trgu Susan Sontag u  srijedu, 26. juna bit će nastavljen program Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice 2024!", u sklopu kojeg će publika moći uživati u nastupu omladinskih folklornih ansambala koji djeluju na području Kantona Sarajevo, saopćila je press služba Narodnog pozorišta.

Savez amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo je asocijacija amaterskih kulturno-umjetničkih društava sa područja Kantona Sarajevo sa više od 3.000 članova raspoređenih u 17 (sedamnaest) kulturno-umjetničkih društava.

- Smotra omladinskih folklornih ansambala se realizuje 33. put u organizaciji Saveza amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo. Na smotri će učestvovati folklorni ansambli iz 14 Kulturno-umjetničkih društava koji djeluju na području Kantona Sarajevo - poručili su iz Saveza amaterskih kulturno-umjetničkih društava KS.

Na smotri učestvuju Radničko kulturno-umjetničko društvo ,,Proleter“, Kulturno-umjetničko društvo ,,Lola“, Kulturno-umjetničko društvo ,,Baščaršija'', Kulturno-umjetničko društvo ,,Vogošća'' iz Vogošće, Kulturno-umjetničko društvo ,,Saobraćajac'', Kulturno-umjetničko društvo ,,Daire'', Kulturno-umjetničko društvo ,, Gajret'', Kulturno-umjetničko društvo ,,Igman'' Hadžići, Kulturno-umjetničko društvo ,, Mladi Metalac'' Hadžići, Kulturno-umjetničko društvo  ,, Biseri Bjelašnice'' Trnovo, Kulturno-umjetničko društvo ,, Bjelašnica'' Pazarić, Kulturno-umjetničko društvo ,,Ivan Planina '' Tarčin, Kulturno-umjetničko društvo ,,Ekrem Mujkić'' Butmir, te Bosansko Kulturno društvo ,,Dobrinja '93''.

"Kultura na ulice 2024!" je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom KS.

Projekat je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj mu je da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu približi kulturu i umjetnost građanima, saopćeno je.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!