[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/17\/suma-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/17\/100x73\/suma-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/17\/suma-2.jpg","size":"697.73","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Smijenjena četiri direktora šumskih gazdinstava u RS-u

Direktori četiri šumska gazdinstva u Republici Srpskoj (RS) smijenjeni su juče zbog lošeg poslovanja.

Smijenjeni su v.d. direktora Šumskog gazdinstva „Romanija“ Sokolac Vlajko Sekulić, direktorica Šumskog gazdinstava „Vrbanja“  Kotor-Varoš Stana Kuzmić, direktorica Šumskog gazdinstva „Oštrelj“ Drinić Slađana Banjac, kao i direktor Centra za sjemensko rasadničku proizvodnju Doboj Nikola Miličević.

Novi rukovodioci ova tri šumska gazdinstva, kao i pomenutog centra, bit će imenovani u najskorije vrijeme, potvrđeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a.

Ističu da su smjene u skladu sa zaključcima Vlade RS-a s tematske sjednice o stanju u šumarstvu.

Javno preduzeće „Šume RS-a“ u prvih šest mjeseci ove godine poslovalo je s gubitkom od oko dva miliona KM, a entitetski premijer Radovan Višković je, 12. septembra, pozvao direktore 18 šumskih gazdinstava koja posluju negativno da sami odu s funkcije.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!