[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/05\/japanigre.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/05\/100x73\/japanigre.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/05\/japanigre.jpg","size":"424.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Slovenski glazbenik i reper komponira glazbu za paraolimpijske igre

Slovenski glazbenik Rok Terkaj (36) priprema se za komponiranje paraolimpijske himne, s mišlju na olimpijske igre sportaša s hendikepom koje se održavaju u Tokiju u kolovozu iduće godine, a inspiraciju traži i u druženju sa sportašima invalidima, kako bi vidio gdje nalaze motiv za svoje aktivnosti.

Najpopularniji slovenski reper, koji nastupa pod umjetničkim imenom "Trkaj", u suradnji sa savezom sportaša invalida će pred paraolimpijske igre iduće godine pripremiti himnu o sportskim invalidima, a s nekima od njih se već susreo, pa čak i isprobao u košarci na invalidskim kolicima, navode slovenski mediji.

Himna koju se sprema snimiti ovoga ljeta bit će namijenjena promociji sporta među invalidima, osobito mladima, ističući njihovu motivaciju, moć i rezultate kojima se pomiču granice, objavio je slovenski paraolimpijski odbor.

"Igrajući s njima sjedeću košarku u invalidskim kolicima shvatio sam da su invalidi-sportaši veliki borci koji nikad ne posustaju i vidio koliko im znači sport. Kad doživiš nesreću i postaneš invalid, promijene se pravila igre i svoj život moraš pisati iznova. Takvi sportaši su svjesni da su velika inspiracija svim ljudima, a posebno ostalim invalidima, zato: kapu dolje", kazao je glazbenik o svojim iskustvima u druženju sa nekoliko slovenskih paraolimpijaca koji se pripremaju za iduće nastupe, prenosi Hina.

Popularni Trkaj će se uskoro zatvoriti u studio i pripremiti tekst i glazbu za paraolimpijsku himnu koja će biti premijerno predstavljena na priredbi proglašenja najboljih slovenskih sportaša invalida krajem ove godine, objavio je slovenski paraolimpijski savez.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!