[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/droga-heroin-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/100x73\/droga-heroin-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/droga-heroin-2.jpg","size":"419.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Slovenska policija u Kopru otkrila 730 kilograma iranskog heroina

Slovenska policija otkrila je prošlog mjeseca u brodskom kontejneru iskarcanom u luci Koper 730 kilograma heroina upućenog jednoj kompaniji iz Budimpešte te u suradnji s mađarskim kolegama uspješno završila operaciju praćenja tereta i otkrivanja počinitelja, objavili su u srijedu na konferenciji za novinare u Nagy Kanyizsi predstavnici dviju policija, a prenijela Hina.

Prisutnost droge u teretu koji je u Kopru nakon skeniranja ocijenjen sumnjivim otkrio je policijski pas, a bila je skrivena u kontejneru s 437 rola polietilenske folije. Policija je u njemu otkrila 1421 paketić s heroinom, ukupne težine 730 kilograma, što je u zadnjih 30 godina najveća količina te opasne droge otkrivena u Sloveniji.

U suradnji dviju policija otkriveno je da je kriminalna skupina iz Mađarske organizirala prijevoz kontejnera s drogom iz Irana preko Ujedinjenih Arapskih Emirata, odnosno Dubaia u luku Koper. Kontejner je bio namijenjen mađarskoj tvrtki, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

Analizom droge utvrđeno je da  se radi o heroinu visoke čistoće, mješavini sa 70 posto čistog heroina za koju bi se po uličnim cijenama u Europi  moglo dobiti od 65 do 87 milijuna eura.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!