[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/20\/lynda-blanchard.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/20\/100x73\/lynda-blanchard.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/20\/lynda-blanchard.jpg","size":"319.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Slovenija nakon više od godine dobila novu veleposlanicu SAD-a

U Sloveniju je u ponedjeljak doputovala Lynda C. Blanchard, novoimenovana veleposlanica SAD-a koju je na prijedlog predsjednika Donalda Trumpa potvrdio Kongres, čime završava razdoblje od preko godine dana u kojem su interese SAD-a u Ljubljani predstavljali privremeni otpravnici poslova.

Blanchard je prilikom dolaska na ljubljanski aerodrom izjavila da se veseli budućoj suradnji sa slovenskom vladom i jačanju partnerstva Washingtona i Ljubljane.

Pred odlazak u Sloveniju Blanchard se susrela i s američkom prvom damom Melanijom Trump koja je rodom iz Slovenije.

Lynda Blanchard je majka sedmoro djece, od kojih je četvero posvojila u inozemstvu, ima diplomu iz matematike i računarstva, a istakla se i na međunarodnom planu djelujući u humanitarnim organizacijama i zakladama, prenose slovenski mediji.

U Sloveniji će naslijediti bivšeg veleposlanika Brenta Hartleyja čiji je trogodišnji mandat zaključen u srpnju prošle godine.

Blanchard nije karijerna diplomatkinja State Departmenta, nego je na mjesto veleposlanice imenovana zbog veza s predsjednikom i strankom na vlasti i donacija u njihovoj kampanji, prenosi Hina.

Takvi se nekarijerni diplomati običnu šalju u države s kojima nema posebnih problema, navodi agencija STA.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!