[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/06\/aa_5.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/06\/100x73\/aa_5.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/06\/aa_5.jpg","size":"306.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Škoda pokazuje prve skice nove Octavia RS

Škoda je pokazala prve skice sportske verzije nove Octavie, RS iV . Dodatak iV znači da stiže prva plug-in hibridna Škoda Octavia .
Hibridni sportaš bit će dio porodice Octavia četvrte generacije, a objedinit će vrhunske performanse - kao što su Octavijine predstave u RS do sada bile poznate - s odgovornim pristupom okolini. Novi sjaj ponude češkog proizvođača trebao bi biti premijerno prikazan 3. marta na sajmu automobila u Ženevi. Octavia RS će se u hibridnoj verziji također isporučiti u dvije karoserijske verzije : limuzina sa pet vrata i karavan.

Novost dolazi dvadeset godina od uvođenja prve Octavia RS. Škoda još nije otkrila detalje, ali poznato je da će Octavia RS iV preuzeti od Golfa GTE.

Stoga će biti ugrađen 1,4-litarski turbo motor i električni motor, čija suradnja će rezultirati s 245 konjskih snaga. Električna energija treba biti unutar 50 kilometara. Ali kod Octavije RS to je ionako manje važno.

                                                                                                                                                                                                                                   izvor;vecernji.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!