[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/qq_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/100x73\/qq_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/qq_1.jpg","size":"65.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Skandal u Portugalu, Marega zbog rasizma napustio meč

Nevjerovatne scene iz Portugala! Utakmica Vitorije Gimaraeš i Porta ostaće upamćena po nevjerovatnoj situaciji iz drugog poluvremena, kada je fudbdaler gostujućeg tima napustio igru kao reakcija na rasističke povike.

Musa Marega nije želeo da trpi uvrede zbog boje kože i sam je rešio da napusti utakmicu koju je svojim pogotkom i "rešio".

Porto je na gostovanju Gimaraešu poveo preko autogola Daglasa Žezusa, a Da Silva je izjednačio na 1:1. U 60. minutu je Marega postigao gol za 2:1, rezultat kojim je Porto na kraju i slavio.

Ipak, situacija iz 70. minuta je ono o čemu će se dugo pričati. Navijači Gimaraeša su počeli da vređaju Maregu na rasnoj osnovi, igrača koji je nekada nastupao za njihov klub!

Marega nije želeo da to trpi i odlučio je da napusti igru. Umijesto da ga i njegovi saigrači i protivnički fudblaleri podrže u borbi protiv rasizma, igrači su proveli nekoliko minuta ubeđujuću Maregu da ostane na terenu uprkos uvredama! Nije to pomogalo, iako se situacija otegla, a Marega je istjerao svoje do kraja i napustio je teren. Umesto njega je u igru ušao Vilson Manafa, a da sve bude gore, meč je nakon čitave situacije nastavljen kao da se ništa nije desilo.

Rasizam je primorao igrača da ode sa terena, vidijećemo hoće li ikakva sankcija ovde moći da zapravo pomogne. Recimo, Šalke je nedavno kažnjen tričavih 50.000 eura... 

                                                                                                                                                                                                                                       izvor:mondo

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!