[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/06\/koronavirus-laboratorija-2-zavod-za-javno-zdravstvo-fbih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/06\/100x73\/koronavirus-laboratorija-2-zavod-za-javno-zdravstvo-fbih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/06\/koronavirus-laboratorija-2-zavod-za-javno-zdravstvo-fbih.jpg","size":"73.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Sjeverna Makedonija: Od danas do 20. travnja policijski sat

U Sjevernoj Makedoniji od danas do 20. travnja uvodi se policijski sat, a ugostiteljski objekti će biti zatvoreni, priopćio je u ponedjeljak premijer Zoran Zaev.

On je na konferenciji za novinare rekao da će policijski sat počinjati u 20 sati trajati do 5 sati ujutro, a da će ugostiteljski objekti biti zatvoreni iduća dva tjedna.

Zaev je dodao je da su mjere donijete na zahtev Generalnog koordinacijskog kriznog stožera, koji je tražio od vlade da odmah odgovori na pogoršanje situacije jer je treći val pandemije u Sjevernoj Makedoniji već počeo eskalirati.

"Uvedena je potpuna zabrana rada svih ugostiteljskih objekata i ostalih objekata koji pružaju ugostiteljske usluge", rekao je Zaev i dodao da se hrana može prodavati na alternativne načine, putem Interneta ili telefonom. Izuzetak od ovih mjera su ugostiteljski objekti na dva aerodroma u Makedoniji, Međunarodnom aerodromu Skoplje i aerodromu "Apostol Pavle" u Ohridu, prenio je Tanjug.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!