[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/sipa23.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/100x73\/sipa23.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/sipa23.jpg","size":"370.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

SIPA - U akciji 'Kliker'uhapšene dvije osobe

U okviru operativne akcije kodnog naziva „Kliker“ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su izvršili pretrese na dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona, s ciljem pronalaska predmeta i dokaza koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela - neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Radi se o nastavku aktivnosti u okviru predmeta, koji se vodi u saradnji sa policijskim službenicima SR Njemačke, u vezi sa  zapljenom 95 komada ručnih granata, četiri automatske puške, osam pištolja, više dijelova različitih vrsta oružja, kao i određene količine municije, koje je 18. februara na području Drezdena, SR Njemačka, pronađeno u vozilu kojim su upravljali državljani Bosne i Hercegovine i koje je krijumčareno na relaciji Bosna i Hercegovina – SR Njemačka.

Tokom dosadašnjih aktivnosti slobode su lišene dvije osobe, kojima je od Suda Bosne i Hercegovine određena mjera pritvora, dok su policijski službenici SR Njemačke slobode lišili četiri osobe, svi državljani Bosne i Hercegovine.

Spomenute aktivnosti se provode po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!