[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/13\/rg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/13\/100x73\/rg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/13\/rg.jpg","size":"314.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Senegalski prvak u hrvanju sutra debituje u MMA borbi!

Vrlo ambiciozna nova borilačka promocija, francuski Ares Fighting Championship, sutra će održati svoju prvu priredbu. Od svih boraca koji na njoj nastupaju, najviše pažnje privukao je Oumar Kane, poznatiji kao Reug Reug. Ovaj senegalski hrvački prvak 'vlasnik' je nevjerojatno tjelesne građe te se pretpostavlja kako bi uskoro mogao igrati bitnu ulogu među svjetskim MMA teškašima.

Prije svega vrijedi napomenuti kako senegalsko hrvanje ima tek nekoliko dodirnih točki s onim olimpijskim. Osim što je puno popularnije te se priredbe održavaju na velikim rasprodanim stadionima i sličnim borilištima, podloga na kojoj se bore je zemlja. Spomenuti Reug Reug velika je sportska zvijezda u svojoj domovini, a sad bi u njoj mogao popularizirati i MMA.

Ovaj 196 cm visoki momak teži graničnih 120 kilograma, a Ares Fighting Championship, čija će prva priredba biti emitirana na UFC Fight Pass servisu, dao mu je mjesto u sunaslovnoj borbi programa. Tamo ga čeka Sofiane Boukichou (6-3) iz Francuske. Mjesto u glavnoj borbi pripalo je bivšem UFC borcu Ildemaru Alcantari, koji se bori protiv Laurynasa Urbonaviciusa (12-1) iz Litve.

Dovoljno je pogledati samo fotografije ili snimku nekog njegovog hrvačkog nastupa da bi se zaključilo kako momak posjeduje nevjerojatnu fizičku snagu, ali osim toga i hrvački talent s kakvim bi se odmah mogao suprotstaviti i nekim borcima na višoj europskoj razini. Ako se posveti pravom treningu te tamo potvrdi jednu kvalitetu, visoka MMA razina je realnost.

Vrijedi spomenuti kako je u Senegalu neporažen. Što se tiče Aresove prve priredbe, ona se održava upravo na Reugovom domaćem terenu, u senegalskom glavnom gradu Dakaru. Tamo bi ovaj borac trebao imati ogromnu podršku, a onda ćemo vidjeti je li njegova konstitucija samo za utjerivanje straha ili smo dobili još jednom perspektivnog MMA teškaša.

Hoće li Francis Ngannou uskoro biti nadmašen od strane jednog drugog afričkog kolege? Svakako ćemo pratiti nastavak karijere ovog momka.

                                                                                                                                                                                                                              izvor;fightsite

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!