[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/24\/senad-hadzifejzovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/24\/100x73\/senad-hadzifejzovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/24\/senad-hadzifejzovic.jpg","size":"64.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Senad Hadžifejzović i Sanela Prašović Gadžo o nabavci respiratora: Ko koga prikriva

Ko koga prikriva, pitao je urednik i voditelj emisije Centralni dnevnik Senad Hadžifejzović svoju gošću Sanelu Prašović Gadžo, misleći na spornu nabavku respiratora, odnosno aferu Srebrena malina. 

- Ja ne znam, vjerujem da će to Tužiteljstvo BiH utvrditi- kazala je Prašović-Gadžo, članica Komisije za sigurnost federalnog parlamenta, odnosno Predstavničkog doma. 

Inače, pred članovima ove Komisije prije nekoliko dana vodila se rasprava o dokumentaciji, ali i o odgovorima institucija koje su učestvovale u javnim nabavkama tokom pandemije koronavirusa Osim članova Komisije, sjednici su prisustvovali i predstavnici Federalne uprave civilne zaštite. Vodila se prava drama na ovog raspravi.

- Može li tužiteljstvo da dokaže, da je to naloženo , da je to neko naredio, preporučio- pita Hadžifejzović.

- Mislite da je to neko Novaliću rekao, pa je Novalić rekao Solaku, pa je Solak to odradio ?! Ne znam, zaista. Moguće je. To će tužiteljstvo utvrditi. Međutim, nemojte zaboraviti jednu činjenicu a to je da je Vlada Federacije direktno nadležna za Federalnu upravu Civilne zaštite i to treba promijeniti. Ona treba biti u nadležnosti - kazala je Prašović-Gadžo.

Potvrdila je da ponuda Srebrene maline postoji ali da nigdje nije protokolisana, da postoji još devet ponuda za respiratore  ali da ih nikad  niko nije vidio. Tu informaciju, kazala je Prašović- Gadžo, iznio je na Odboru za sigurnost novi šef Civilne zaštite! 

- Ovdje su milioni uplaćivani bez ikakve garancije. Vlada je ovo nabavila i ko god je odgovoran za ovo neka odgovara- poručila je Prašović-Gadžo.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!