[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/hastahana-740x458.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/100x73\/hastahana-740x458.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/hastahana-740x458.png","size":"996.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

SDP: Opština Centar pokrenula proces prodaje zemljišta Hastahane

Klub vijećnika Socijaldemokratske partije BiH u OV Centar objavio je saopštenje povodom dnevnog reda 45. sjednice Općinskog vijeća Centar Sarajevo koja će se održati 18.11.2019.,  kojim  se u tački 8. planira razmatrati “Prijedlog odluke o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom označenog kao k.č  782/6 iz z.k ul. 294 K.O. Sarajevo VII“ za koje iz SDP-a navode da se radi o zemljištu u parku Hastahana. 

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Na dnevnom redu 45. sjednice Općinskog vijeća Centar Sarajevo koja će se održati 18.11.2019. u tački 8 razmatraće se “Prijedlog odluke o prodaji neizgrađeng građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom označenog kao k.č  782/6 iz z.k ul. 294 K.O. Sarajevo VII“. Nažalost, iz ovih podataka većini građana neće biti jasno o  kojem zemljištu i lokaciji se radi, jer za razliku od drugih tački o kojima će se raspravljati, na ovoj sjednici gdje je jasno navedena lokacija o kojoj će se raspravljati ovdje to nije slučaj.

Klub vijećnika Socijaldemokratske partije BiH u OV Centar osjeća moralnu obavezu prema svim građanima koji se bore za za očuvanje zdrave životne sredine u općini Centar da ih obavijesti da je k.č. 782/6 ustvari zemljište koje se nalazi u parku Hastahana i koje se planira prodati Centralnoj banki BiH.

Nažalost, najcrnje slutnje na koje su naši vijećnici upozoravali javnost se počinju ostvarivati. Bez obzira da li će Općinski načelnik koji je predlagač ove tačke sakupiti većinu koja će izglasati ovu sramnu odluku, vijećnici SDP-a u OV Centar će uvijek biti na strani građana koji se  hrabro, uz velike pritiske i prijetnje hrabrobore da Hastahana ostane park i mjesto za druženje i rekreaciju te će glasati protiv ove odluke.

Također pozivamo i sve ostale vijećnike u OV kojima je stalo do budućnosti i zdravlja nas i naše djece i  koji žele da poslušaju glas građana koji su ih izabrali i koji su se na javnim raspravama i okupljanjima u Hastahani izjasnili protiv bilo kakve gradnje da na sjednici također glasaju protiv."

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!