[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/03\/sda-logo-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/03\/100x73\/sda-logo-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/03\/sda-logo-1.jpg","size":"214.59","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

SDA Sarajevo: Katica nije dao ključni odgovor u vezi nabavke helikoptera

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica mnogo je pričao na današnjoj pres-konferenciji, ali nije dao ključni odgovor kada je u pitanju afera oko nabavke helikoptera - zašto izdvaja čak 27,4 miliona KM, navodi se u saopćenju Pres-službe Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Katica se skrivao iza ideje da je nabavka helikoptera «mjera šestorke», dodaju iz ove stranke, kao da  je sama ideja nabavke problematična. Ističu da niko nije postavio pitanje zašto se kupuje helikopter, već zašto se po tako visokoj cijeni (27,4 miliona KM) kupuje? Katica nije dao odgovor na to pitanje, te je samu pres-konferenciju učinio besmislenom.

- Mediji su već ranije objavili da je cijena navedenog helikoptera (marke Bell 412) na tržištu mnogo manja od 27,4 miliona KM koliko je Katica zagrabio iz Budžeta KS. Od najveće je važnosti sada upratiti kakve veze s protokom ovog novca imaju kadrovi «Naroda i pravde», poznati po sistemskoj naobrazbi samo u oblasti nelegalnog crpljenja javnog novca, o čemu su svjedočili i sami ministri u Fortinoj vladi. 

 
Katica je godinama, kao šef kabineta Milana Tegeltije u VSTV-u, izučavao metode «potkivanja» i očigledno je da sad slične metode aplicira u Kantonu Sarajevo.

Ovim slučajem, kao i nizom ranijih slučajeva, Tegeltijin poslušnik Katica je pokazao da uništava MUPKS, čime je već proizveo ogromne sigurnosne probleme u Kantonu Sarajevo - saopćeno je iz KO SDA.                                                  

                                                                                                

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!