[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/03\/helikopter-nabavka.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/03\/100x73\/helikopter-nabavka.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/03\/helikopter-nabavka.png","size":"513.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

SBB: Kriminalna nabavka helikotera nije plan šestorke

Povodom izjave ministra unutrašnjih poslova u Vladi Kantona Sarajevo Admira Katice da je plan nabavke helikoptera i dodatnih troškova za hangar i edukaciju, što ukupno iznosi blizu 40 miliona KM, SBB smatra da je u pitanju notorna neistina. Naime, upravo su poslanik SBB-a u Skupštini Kantona Dževad Poturak i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić problematizirali ovaj biznis i sa njime transparentno upoznali javnost. Stoga, ministar Katica treba znati da iza nabavke nema šestorke, jer SBB odbija da participira u neodgovornom trošenju enormnih novčanih sredstava građana koja se moraju utrošiti na mnogo važnijim stavkama od helikoptera kojim bi se vozili neostvareni ministri ili politički čelnici.

helikopter.png

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!