[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/sog.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/100x73\/sog.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/sog.jpg","size":"66.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Savez općina i gradova FBiH počeo s realizacijom obuka

U okviru projekta "Lokalni integrirani razvoj" – ILDP Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine počeo je s realizacijom obuka na temu planiranja i upravljanja razvojem.

Obuka je prvenstveno namijenjena općinskim/gradskim vijećnicima te članovima referentnih komisija i uposlenicima.

Cilj obuka jeste podizanje stepena zainteresiranosti i upućenosti izabranih lokalnih zvaničnika (posebno vijećnika) za preuzimanje aktivnije uloge u donošenju i nadgledanju provođenja lokalnih razvojnih strategija i odgovarajućih planova implementacije.

Sudionici obuke imaju priliku da se upoznaju s regulatornim okvirom iz oblasti razvojnog planiranja i upravljanja razvojem, globalnim ciljevima održivog razvoja i integracijom ciljeva održivog razvoja u planske okvire JLS, ključnim aspektima i procesima upravljanja razvojem i ulogom vijeća i sl.

Do sada su realizirane obuke u Tešnju, Tuzli, Jablanici i Mostaru, a do kraja listopada dogovoreno je održavanje obuka u Zavidovićima, Novom Sarajevu i Sanskom Mostu.

Za mjesec studeni dogovoreno je održavanje obuka u sljedećim JLS: Jajce, Zenica, Lukavac, Gračanica, Doboj Jug i Livno.

U narednom razdoblju također se očekuje usuglašavanje termina obuka za još desetak jedinica lokalne samouprave.

Obuke se organiziraju u suradnji s UNDP Projektom integriranog lokalnog razvoja i Projektom potpore implementaciji Ciljeva održivog razvoja u BiH, priopćeno je iz SOGFBiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!