[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/07\/fna-110263.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/07\/100x73\/fna-110263.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/07\/fna-110263.jpg","size":"467.55","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

'Šarena parada' za početak Dječije nedjelje u Kantonu Sarajevo

Udruženje porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju 'Dajte nam šansu' zvanično je, programom 'Šarena parada' u centru grada, otvorilo Dječiju nedjelju u Kantonu Sarajevo.

Direktorica Udruženja 'Dajte nam šansu' Ines Kavalec kaže da u programu sudjeluju djeca s poteškoćama u razvoju i tipična djeca, a poruka je da različitosti postoje ali se djeca ne smiju dijeliti po bilo kojem osnovu.  

- Svakom djetetu treba dati pravo koje mu i pripada. Prepoznajte različitosti, živite s njima , uvažavajte ih - poručila je.

Program je dio Dječijeg festivala 'Hajde svijete budi dijete', nije takmičarskog karaktera, a do 11. oktobra bit će izvedene predstave za djecu i upriličena radionica lutkarstva. Za zatvaranje festivala planirana je dodjela i priznanja u Centru kulture i mladih.     

Cilj festivala je da, putem pozorišta za djecu i mlade uvede najmlađe generacije u teatarsku umjetnost s akcentom na pedagošku dimenziju programa promovirajući toleranciju, dijalog, mir, humaniji odnos prema drugarima , obitelji, prirodi….

Pokrovitelj Festivala je Općina Centar, uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta i Općine Stari Grad.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!