[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/30\/boris.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/30\/100x73\/boris.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/30\/boris.png","size":"663.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

Sarajevski student kreira haljine za Madonnu i Beyonce

Boris Kargotić, kreator sa adresom u Beogradu, stoji iza brenda “DeMode” čije kreacije nose domaće, ali i svjetske zvijezde poput Madonne i Beyonce.

Danas sarađuje i sa brojnim pjevačicama kao što su Katarina Grujić, Seka Aleksić, Severina, Ana Nikolić, Nataša Bekvalac, Adreana Čekić, Beyonce, Nicki Minaj, Katy Perry, Jessie J i mnogim drugima.

Kargotić je imao veoma zanimljiv životni put. Od Splita, odakle je rodom, preko Sarajeva, potom i Beograda stigao je do Holivuda.

lepa-brena-u-kreaciji-borisa-kargotica.jpeg

- Mene je život bacio iz jedne profesije u drugu, iz manjeg grada u veći, iz malog studija u bekstejdž najvećih zvijezda... Dizajnerom se ne nazivam, jer nisam završio nikakve modne škole, nemam modne revije, ne stavljam sebe ni u kakve okvire. Koliko je život nepredvidiv, govori činjenica da sam došao iz Splita baš u Sarajevo, gdje sam upisao i uspješno završio glumu na Akademiji scenskih umjetnosti, a na scenu nisam stao već više od deset godina – kaže Boris Kargotić.

Kako pojašnjava, rad sa svjetskim pop zvijezdama isključivo ide preko njihovih stilista.

- Oni vas uglavnom nađu preko interneta i društvenih mreža. Kada se jednom otvori, onda je mnogo lakše. Svjetske zvijezde su jednostavne, pošalješ im stvari, ako im odgovaraju, ponesu, ako ne, dobiješ ih nazad. Tu se mi mnogo ne pitamo. Možeš samo da čekaš i da se nadaš. Javne ličnosti su jako dobar medij za promociju vašeg rada, a i mogućnost da radite nešto nesvakidašnje, šansa da se izrazite i pomjerite svoje granice. Sve je moguće ako želiš, vjeruješ, trudiš se i radiš. Neće biti lako, ali će zato biti veliko i slatko. Volite sebe, volite to što radite i neka svaki dan bude najbolji dan ostatka vašeg života. Ostavite ljude koje ne volite i poslove koje mrzite i poslušajte sebe – nastavlja vlasnik brenda “DeMode”.

mandra-u-kreaciji-borisa-kargotica.jpeg

Njegove kreacije privukle su pažnju i na crvenom tepihu nedavno završenog Sarajevo Film Festivala. Prvo je u njegovoj haljini simpatije pobrala glumica Marija Pikić, a potom i Maida Mandra, supruga naseg poznatog nutricioniste Kenana Mandre.

- Uvijek sam sanjao da ću da prošetam crvenim tepihom SFF-a, ali nisam se nadao da će to biti u ovom obliku i da će moj rad prošetati, a ne lično ja. Bivši sam student Sarajevske akademije scenskih umjetnosti, odsijek gluma, i diplomirao sam u klasi profesora Senada Bašića. Nama studentima glume taj događaj bio je uvijek nešto posebno, vrijeme kada Sarajevo doživi potpunu metamorfozu i pretvara se u centar svijeta. Jako sam sretan da su moje dvije haljine skrenule pažnju na crvenom tepihu ovogodišnjeg SFF-a. Srce mi je puno nakon pozitivnih reakcija i pisanja medija. Marija je na kraju bila presretna, ali, iskreno, u početku vrlo skeptična. Kada je u pitanju haljina koju je nosila Maida Mandra, ona je inspirisana Met Galom i za njenu izradu je utrošeno preko 1.000 komada bisera i kristala. Ona je u njoj naprosto zasijala i pokazala vitku liniju par mjeseci nakon rođenja trećeg djeteta. Ujedno mi je žao što nisam mogao biti sa Marijom i Maidom i uživati u SFF-u i filmovima. Kada su u pitanju moji klijenti, nikada ne pravim razliku. Svi oni su mi jednako bitni. Moja je svrha da nekog usrećim – kaže Kargotić.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!