[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/09\/l-480deafd3c3466801f30c64f1c48d907.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/09\/100x73\/l-480deafd3c3466801f30c64f1c48d907.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/09\/l-480deafd3c3466801f30c64f1c48d907.jpeg","size":"110.06","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Saradnja Addiko Bank Sarajevo i ZEOS Eko – sistema u upravljanju elektronskim otpadom

ZEOS eko – sistem, kompanija koja se već devet godina bavi zbrinjavanjem elektronskog otpada započela je saradnju sa Addiko Bank Sarajevo koja će se u početku realizovati kroz edukaciju zaposlenika i njihovih porodica o ovom aktuelnom okolinskom izazovu, te će se proširivati u skladu sa potrebama obje kompanije.

Prvi korak u toj saradnji je edukativna radionica o zbrinjavanju elektronskog otpada za djecu uposlenika banke koja je realizovana u sklopu Addiko porodičnog dana.

- Podizanje svijesti o elektronskom otpadu, ali i generalno o reciklaži i našoj ulozi u očuvanju okoliša i njegovoj zaštiti, jedan je od ciljeva koji smo sebi postavili u okviru naše ESG strategije. Počeli smo edukacijske radionice sa našim mališanima, u okviru naše tradicionalne manifestacije Addiko porodični dan, a vrlo brzo ćemo nastaviti i sa edukacijom zaposlenika - izjavio je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo.

U kompaniji ZEOS Eko – sistem, kako je dodao, prepoznali su partnera sa kojim mogu graditi dugoročnu saradnju kada je riječ o brizi o okolišu. 

  - Odvojeno sakupljanje e-otpada preduslov je pravilnu reciklažu e-otpada, a posljedično i predstavlja neophodan koraka u očuvanju okoliša. Ukoliko želimo osigurati budućnost bez zagađenja elektro otpadom moramo biti spremni aktivno učestvovati u zaštiti životne sredine, i to u svim poljima svog života, pa tako i kod kuće, u vrtiću, školi pa i na poslu. Čast i zadovoljstvo nam je da je Addiko banka u nama prepoznala partnera u aktivnostima podizanja svijesti o važnost odvojenog sakupljanja e-otpada, počevši od svojih uposlenika i njihovih porodica - rekao je Emil Šehić, direktor društva ZEOS eko-sistem.

Addiko Bank Sarajevo je u okviru svoje strategije društveno odgovornog poslovanja snažno fokusirana na brigu o zajednicama u kojima djeluje. Briga o okolišu i njegova zaštita jedno je od područja koje će, u skladu sa ESG strategijom banke, u narednom periodu biti u fokusu pažnje, saopćeno je iz Addiko Bank d.d.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!