[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/04\/l-a7b7c4c5c4ad837483b6061b6dc5be61.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/04\/100x73\/l-a7b7c4c5c4ad837483b6061b6dc5be61.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/04\/l-a7b7c4c5c4ad837483b6061b6dc5be61.jpg","size":"76.12","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Šapić: Srbijanski predsjednik pomagat će SNS-u u kampanji za nove beogradske izbore

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i član SNS-a neće moći sudjelovati u kampanji za nove beogradske izbore na dnevnoj razini zbog svojih obveza ali će pomagati u kampanji, kazao je dosadašnji gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.    

Vučić je u nedjelju kazao kako želi uvjerljivu pobjedu SNS-a na beogradskim izborima, kako bi Beograd ostao u dobrim rukama i mogao se razvijati te dodao kako nema osobni interes sudjelovati u kampanji za nove izbore u Beogradu, ali da ima interes kao Beograđanin.

"Imam interes kao građanin, kao Beograđanin i kao građanin Srbije, jer bih volio da Beograd ostane u dobrim rukama i da se može razvijati. Ali, vjerujte mi kako mi je najveći motiv, vaša energija, vaša podrška, vaša snaga. Svaku kuću obiđite i mene nije sramota kazati da ih pobijedite, da ih pobijedimo uvjerljivije nego u prosincu", kazao je Vučić.

Srbijanski predsjednik kazao je kako oporba u Srbiji nije u stanju ljudski prihvati poraz te da je svjesna da nije bilo nikakve izborne krađe u Beogradu.

"Oni i danas znaju da su lagali. Znate po čemu to najbolje vidite? Pa vidite po tome što nema oduševljenja i euforije kod njih zato što su dobili nove izbore. Zato što odlično znaju da nitko nije ukrao ni jedan glas", kazao je Vučić na sjednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, prenosi Tanjug.

Šapić je u ponedjeljak kazao kako bi novi beogradski mogli biti raspisani u idućih sedam, osam dana, nakon što se izabere predsjednik Skupštine Srbije koji bi trebao raspisati izbore.

"Mislim kako nećemo moći 21. travnja na birališta, jer to znači da bi izbori trebali biti raspisani u srijedu, taj datum je već otpao. Kada se izabere predsjednik Skupštine Srbije, od tog trenutka možemo gledati. Ja bih volio da oni budu 28. travnja, da se održe što prije", rekao je Šapić za TV K1.

Nositelj liste "Srbija protiv nasilja" na beogradskim izborima Dobrica Veselinović ocijenio je u ponedjeljak da ne postoji nijedan zdravorazumski razlog da novi izbori budu u travnju i da vlasti moraju najozbiljnije shvatiti preporuke međunarodnih promatrača.

On je u intervjuu za list Nova ocijenio da je odluka o ponovljenim izborima u Beogradu "pobjeda oporbe" i da je sljedeći korak zajednička borba za popravljanje izbornih uvjeta.

Prema njegovim riječima, sređen i transparentan birački popis je temelj za poštene i fer izbore.

Odgovarajući na upit u kakvom će formatu nastupiti oporba kazao je kako u skladu s najavama da Vučić ponovo oživljava ideju o formiranju pokreta, i oporba treba evoluirati i unaprijediti postojeći model djelovanja.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!