[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/26\/l-426dbaa55036539ababbddafbff78c4f.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/26\/100x73\/l-426dbaa55036539ababbddafbff78c4f.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/26\/l-426dbaa55036539ababbddafbff78c4f.jpg","size":"145.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Saniran Smaragdni most u Bihaću

Nakon foto kritike građana koja je postala viralna na društvenim mrežama, JU Zavod za prostorno uređenje Bihać, kroz Program zajedničke komunalne potrošnje, naložio je javnim preduzećima JKP Komrad Bihać i JP Vodovod d.o.o. Bihać da izvrše radove na redovnim opravkama i održavanju u centru grada u okviru čega je obnovljen i saniran pješački Smaragdni most na Uni.

Radnici bihaćkog Komrada su po nalogu Zavoda za prostorno uređenje Grada Bihaća završili sanaciju Smaragdnog mosta. Zamijenjena su oštećena drvena gazišta na mostu, kamene ploče na prilaznim stepenicama, te instalirana nova rasvjetna tijela. LED rasvjeta na rukohvatima bit će postavljena danas, a u narednim danima drvena gazišta će dobiti novu, osvježenu boju.

U okviru redovnog programa održavanja i sanacije, tokom narednih dana radnici Komrada radit će na popravkama drvenog mosta na kupalištu Brvice u naselju Hatinac, te drvenom mostu na ulazu u park.

JKP Komrad, po zahtjevu Grada odnosno gradonačelnika, u postupku je nabavke secijalizovane multifunkcionalne mašine za čišćenje i pranje javnih površina, koja bi trebala biti isporučena tokom narednog mjeseca, a poslužit će prvenstveno za sveobuhvatno i detaljno čišćenje Gradskog trga, odnosno kompletne Bosanske ulice.

Radovi predstavljaju samo dio aktivnosti koje se trenutno provode, a cilj im je unapređenje javne infrastrukture i poboljšanje uslova života za sve građane Bihaća. Javna preduzeća JKP Komrad Bihać i JP "Vodovod" d.o.o. Bihać nastavit će s radovima na održavanju i sanaciji infrastrukture u gradu, slijedeći smjernice i naloge Zavoda za prostorno uređenje.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!