[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/01\/download.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/01\/100x73\/download.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/01\/download.jpg","size":"35.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Samsung razmatra ukidanje premium serije pametnih telefona

Samsung je već duži niz godina gradio brad i osmišljavao razne linije pametnih telefona za različite grupe korisnika. Posebu pažnju je posvetio svojoj seriji premium pametnih telefona, koju karakteriše napredna tehnologija, moderni dizajn i brojne druge aplikacije koje potječu učinkovitost, al isve to je pratila i visoka cijena. 

No, obzirom da je ovo vrlo "teška" godina, i teška je situacija na tržištu, pandemija koronavirua, sve je to dovelo do smanjene potražnje sza ovim telefonima na tržištu. 

Prema pisanju Rutersa, pozivajući se na izvore koji su dobro obaviješteni i upoznati sa siutacijom u ovoj kompaniji, Samsung razmišlja o ukidanju svoje serije Galaxy Note pametnih telefona i to već iduće godine. 

Izvori, do kojih je došao Reuters, navode kako Samsung ne planira novi Galaxy Note za 2021. godinu. Umjetni njih, Galaxy S serija bi trebala dobiti određene karakteristike Note serije. Tako bi novio Galaxy S 21, trebao dobiti pametnu olovku, koja je inače bila isključivo za Note.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!