[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/11\/ramizsalkic5.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/11\/100x73\/ramizsalkic5.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/11\/ramizsalkic5.jpg","size":"78.18","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Salkić: Separatistička politika može dovesti do radikalizacije bh. društva

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić, rekao je danas 'da separatistička politika Milorada Dodika mora biti zaustavljena prije nego što bude kasno ne samo za stanovnike Bosne i Hercegovine nego i šire'.

Reagirajući na današnju sjednicu NSRS-a na kojoj se raspravljalo o pokretanju „inicijative za razgovor o mogućim rješenjima za Bosnu i Hercegovinu“ Salkić je istako da je međunarodna zajednica trebala izvuči pouke iz ranijih grešaka u BiH i poduzeti mjere na sankcioniranju onih koji zagovaraju kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i koji protuustavno šire separatističke ideje.

- Dodikova separatistička politika mora biti zaustavljena prije nego što bude kasno ne samo za nas u BiH nego i šire. Ovakva politika ima za cilj uništiti sve ono što se postiglo na planu vraćanja povjerenja među građanima Bosne i Hercegovine, nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ovakva separatistička politika može dovesti do pojave različitih oblika radikalizacije društva, što može uzrokovati kontrolirane ili nekontrolirane incidente.

Određene pojave na terenu ukazuju na ovakav mogući razvoj prilika u narednom periodu, a sve sa ciljem stvaranja ambijenta za dalje jačanje separatističke ideje među građanima. Međunarodna zajednica trebala je naučiti nešto iz svojih ranijih grešaka u BiH i u skladu s tim već poduzeti mjere na sankcionisanju onih koji protuustavno šire separatističke ideje i zagovaraju kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika Salkića.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!