[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/27\/isplsa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/27\/100x73\/isplsa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/27\/isplsa.jpg","size":"399.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Sajam sporta, lova i ribolova 'Isplori 2018' od 8. do 13. maja u Sarajevu

 Na međunarodnom investicijskom sajmu sporta, sportske opreme, lova i ribolova "Isplori 2018", koji će od 8. do 13. maja biti održan u sarajevskoj Zetri, posebna pažnja bit će posvećena razvoju sportske industrije, najavljeno je danas na pres-konferenciji u Sarajevu.

Projekt menadžer sajma Enes Salihović rekao je da sportsku industriju treba shvatiti kao granu privrede koja pruža ozbiljne mogućnosti za razvoj i promovirati njene tržišne potencijale.

- Potrudili smo se da na sajmu hronološki prikažemo koliko je ovo područje viteško i kako discipline poput mačevanja i streličarstva ovdje imaju tradiciju dugu od 700 do 1.000 godina - rekao je Salihović.

Pojasnio je da sajam neće imati klasični izložbeni karakter već će biti vrlo dinamičan s potpunom slobodom izlagača da kreiraju svoje sadržaje, te da naučno i stručno predstave određene discipline.

Na sajmu će biti predstavljeno 80 sportskih disciplina, kao i sva oprema za sportske discipline, lov i ribolov.

Također, svaki dan trajanja sajma bit će upriličen niz naučnih i stručnih predavanja o mnogim temama koje spajaju čovjeka sa sportskom industrijom.

Svi zainteresovani imat će priliku da učestvuju na "Business Development Day" programu koji će biti održan 10. maja, a jedinstvena je prilika koja izlagačima nudi mogućnost da predstave svoje projekte i poslovne ideje domaćim i stranim investitorima.

Tokom sajma za sve posjetitelje i učesnike pripremljen je niz sportsko-zabavnih sadržaja poput finala turnira Neymar's five, ženskog fudbala, streljaštva, mačevanja, ulične košarke, izložbe oldtajmera i drugog.

Radno vrijeme sajma bit će od 10 do 18 sati.

Podijelite ovaj članak!