[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/25\/ahmetovic-nb-srebrenica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/25\/100x73\/ahmetovic-nb-srebrenica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/25\/ahmetovic-nb-srebrenica.jpg","size":"375.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Sadik Ahmetović objavio kandidaturu za potpredsjednika RS-a

Zastupnik u Parlamentu BiH i član Predsjedništva Nezavisnog bloka Sadik Ahmetović večeras je u Srebrenici objavio kandidaturu na predstojećim izborima za potpredsjednika Republike Srpske uime Nezavisnog bloka.

- Gdje god da sam bio, šta god da sam radio, moja Srebrenica je uvijek bila sa mnom. I zato, dragi moji sugrađani, moji Srebreničani, sa kojima sam prošao i najbolje i najgore, pred vama zvanično objavljujem da ću se na predstojećim izborima kandidirati za mjesto potpredsjednika RS-a ispred Nezavisnog bloka i da ću, zajedno sa vama i pobijediti - poručio je Ahmetović na Osnivačkoj skupštini Općinskog odbora Nezavisnog bloka Srebrenica.

Smatra da položaj Bošnjaka povratnika u RS-u nije zadovoljavajući i da se za to ne mogu kriviti samo aktuelne vlasti u tom entitetu.

- Osjećam obavezu prema svojim precima i svojim sugrađanima, ali i svim građanima RS i BiH, da se borim da se ovo katastrofalno stanje u državi promijeni. Želim, hoću i znam da mogu, uz pomoć svih ljudi dobre volje, koji u Nezavisnom bloku, mojim kolegama i meni prepoznaju kapacitet, utjecati da se svaki građanin ove države, na svakom njenom pedlju osjeća sigurno, živi normalno i ima optimalne uvjete za život - naglasio je Ahmetović, saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

Podijelite ovaj članak!