[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/skupstina-ks-nova.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/100x73\/skupstina-ks-nova.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/skupstina-ks-nova.jpg","size":"437.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Sa 33 glasa usvojena Odluka o privremenom finansiranju Kantona Sarajevo

Nastavak 19. sjednice Skupštine KS počeo je intoniranjem himne BiH, a predsjedavajuća Skupštine KS Danijela Kristić kazala je da sjednici prisustvuju 33 zastupnika. Damir Marjanović je opravdano odsutan, dok je kašnjenje najavio Elmedin Konaković.  

Ona je kazala da je ovlastila Smiljanu Viteškić da vodi sjednicu do njenog završetka nakon čega je Viteškić preuzela predsjedavanje. Mirza Čelik je nakon što je izabran u rukovodstvo Skupštine KS zauzeo svoju poziciju umjesto Elmedina Konakovića. 

Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za prva tri mjeseca 2020. godine predstavio je ministar finansija KS Amel Kovačević. 

„Vlada je cijeneći nestrpljenje građana usvojila prijedlog Odluke o privremenom finansiranju. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i mora se objaviti u Službenom listu“. 

Zastupnici su sa 33 glasa usvojili Odluku o privemenom finansiranju Kantona Sarajevo. Sa 32 glasa za usvojena je Odluka o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. Usvojena je i Odluka o privremenom finansiranju Službe za zapošljavanje KS za prva tri mjeseca ove godine. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!