[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/23\/rusija-vojska-vjezbe.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/23\/100x73\/rusija-vojska-vjezbe.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/23\/rusija-vojska-vjezbe.jpg","size":"86.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Ruske trupe se povlače s ukrajinske granice

Nakon sedmica napetosti zbog raspoređivanja ruskih vojnika blizu ukrajinske granice, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu naredio je određenom broju jedinica na tom području da se vrate u svoje baze.

EU je procijenila da je više od 100.000 ruskih vojnika raspoređeno u blizini granice, kao i na Krimu, koji je Rusija anektirala 2014. godine.

Govoreći na Krimu, Šojgu je rekao da će se jedinice na vježbama vratiti u bazu.

Ciljevi "brzog djelovanja" su postignuti, dodao je, javlja BBC.

- Trupe su pokazale svoju sposobnost da pruže kredibilnu odbranu zemlje - rekao je, dodajući da je zapovjednicima jedinica iz 58. i 41. armije, kao i nekoliko zrakoplovnih divizija, naložio da se počnu vraćati u svoje "stalne baze" u petak i da operaciju završi do 1. maja.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!