[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/12\/gaz-2975-tiger-of-the-russian-police.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/12\/100x73\/gaz-2975-tiger-of-the-russian-police.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/12\/gaz-2975-tiger-of-the-russian-police.jpg","size":"483.81","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Ruska policija vrši racije u domovima opozicionih aktivista

Bliski prijatelj ruskog opozicionog lidera Alekseja Navalnija kaže da je policija upala u više od 150 domova i ureda njegovih pristalica u 39 ruskih gradova.

Leonid Volkov rekao je u četvrtak da su racije provedene od Vladivostoka na Tihom oceanu do Krasnodara na jugu Rusije, prenio je Associated Press.

Policija je također pretresla dom Navalnijevog saradnika koji je prošle sedmice zauzeo drugo mjesto na izborima za gradonačelnika u trećem najvećem ruskom gradu Novosibirsku.

Čini se da su mete policije svi oni koji su bliski Navalnijevoh predsjedničkoj kampanji 2018. godine. Iako Navalniju nije bilo dopušteno da se kandiduje, njegove pristalice u više ruskih gradova dobili su na utjecaju jer su pokretali istrage o korupciji na visokom nivou i mobilizirali pristalice za opozicione skupove.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!