[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/11\/korona-vakcina-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/11\/100x73\/korona-vakcina-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/11\/korona-vakcina-2.jpg","size":"31.81","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Ruska cjepiva u Crnu Goru stižu do kraja veljače

Šef katedre patologije na Secinovskom univerzitetu u Moskvi dr Sergej Boljević najavio je da će u Crnu Goru u drugoj polovini veljače stići od 5.000 do 15.000 doza cjepiva Sputnik V.

Boljević, koji je ujedno i član crnogorskog pregovaračkog tima s Ruskom Federacijom za nabavku ovih cjepiva, pojašnjava da je procedura takva da isporuka prvog kontingenta ne može biti prije, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Kaže kako će uslijedit isporuka i ostale količine koja je dogovorena, a u pitanju je 50.000 doza.

 "Crna Gora je 1. veljače ušla na listu zemalja koje će ovog mjeseca dobiti cjepiva, a koja je bila predstavljena premijeru Ruske Federacije. On je 1. veljače potpisao tu listu. Crna Gora, odnosno Ministarstvo zdravlja od toga momenta više ne može utjecati kada će cjepiva stići. Takva je procedura", pojasnio je Boljević.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!