[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/25\/moskva-rusija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/25\/100x73\/moskva-rusija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/25\/moskva-rusija.jpg","size":"83.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Rusija izrazila protivljenje novom paketu sankcija EU

Rusija se čvrsto protivi paketu sankcija koje je nedavno usvojila Evropska unija (EU) i smatra ih nezakonitim, izjavio je u utorak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Uvjereni smo da je to mač s dvije oštrice i da se ova ograničenja na mnogo načina suprotstavlju interesima onih zemalja koje ih provode - kazao je Peskov.

Dodao da Moskva ima dovoljno iskustva u ublažavanju uticaja takvih ograničenja.

Vijeće Evropske unije saopćilo je u ponedjeljak da je usvojilo četrnaesti paket ekonomskih i individualnih restriktivnih mjera protiv Rusije.

Te mjere usmjerene su na sektore ruske ekonomije visoke vrijednosti, uključujući energetiku, finansije i trgovinu, što otežava zaobilaženje sankcija EU, navodi se u saopćenju koje je objavilo Vijeće, prenosi Xinhua.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!