[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/xc_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/100x73\/xc_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/xc_1.jpg","size":"69.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Ronaldo: Mislim da smo zasluženo pobijedili, Slovenija se cijelo vrijeme branila

Portugal je sinoć savladao Sloveniju tek nakon penala i prošao u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Da su Portugalci ispali, tragičar bi bio Cristiano Ronaldo, kojem je Jan Oblak odbranio jedanaesterac u prvom produžetku.

No, kasnije je pogodio u penal-seriji i donekle se iskupio. Ostat će, pak, upamćena scena tokom koje je Ronaldo briznuo u plač nakon promašenog penala u pomenutom produžetku.

“Tuga na početku, radost na kraju. To je fudbal, trenuci koji su neopisivi… Imao sam direktnu priliku dovesti ekipu u vodstvo, ali nisam uspio. Jan je odlično odbranio. Nisam čitavu godinu promašio penal, ali kada je bilo najvažnije nisam uspio.”

Junak je bio Diogo Costa, golman Portugala koji je odbranio sva tri prva penala Slovenije.

“Posebne čestitke našem golmanu koji je odbranio tri penala. Mislim kako smo zasluženo pobijedili jer smo igrali s više autoriteta. Slovenija se gotovo čitavu utakmicu branila…”

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!