[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/22\/xr_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/22\/100x73\/xr_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/22\/xr_1.jpg","size":"93.48","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Rodžer Federer može da bira na kojoj će poziciji da bude, iako ne igra

Zbog pandemije koronavirusa i otkazivanja turnira, usvojen je novi način bodovanja. Do marta ove godine igračima su se računali bodovi osvojeni 2019. Prema najnovijim izmjenama, na turnirima koji će se igrati do 9. avgusta, teniserima će važiti polovina bodova osvojena prije dvije sezone.

Zbog takvih promjena Rodžer Federer je i dalje u vrhu liste, iako nije igrao 13 mjeseci, što je izazvalo negodovanje mlađih igrača koji su iza njega.

„Neki od vas imaju problem da razumiju novi sistem bodovanja ATP, ali je prosto. Rodžer Federer može da bira na kojoj će poziciji da bude, iako ne igra. Usput, Rodžer je član Saveta igrača ATP. Rafa Nadal je srećan sa ovim sistemom, jer može da zadrži isti broj bodova tri godine. Takođe, Rafa je član Savjeta igrača. Novak Đoković je prvi na listi i najbolji je na svjetu, njega nije briga ko je iza njega i koje odluke donosi Savjet igrača. Mari ne pobjeđuje, ali dobija specijalne pozivnice. Sve dok je tako, on ne mora da brine hoće li napredovati na listi. A za ostale nikog nije briga“, smatra potpredsjednik Saveza Nemačke.

„Danil Medvedev je drugi na svjetu, ali niko to ne zna, niko ga ne cjeni dovoljno. Aleksandar Zverev i Andrej Rubljov konstantno pobeđuju i imaju pravo da budu ljuti jer se to ne odražava na rang listu. Danis Šapovalov razmišlja da li da igra kada ima balona, jer neće izgubiti poene“.

Đoković je ovog ponedeljka počeo 313. sedmicu na vrhu ATP liste. Iza njega su Medvedev, Nadal, Tim, Cicipas, Zverev, RUbljov, Švarcman i Beretini.

izvor:soirt klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!