[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/xx_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/100x73\/xx_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/xx_1.jpg","size":"100.89","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Riječ Levandovskog "teža" od Realovih 11 miliona eura

Robert Levandovski imao je ponudu Real Madrida u decembru 2013. godine, prema kojoj bi samo za potpis ugovora dobio 10,9 miliona eura, saznaje poljsko izdanje "Onet Sporta".

Tada je Poljak, koji je igrao za Borusiju Dortmund, već imao usmeni dogovor s Bajernom, da se na ljeto u Minhen preseli kao slobodan igrač, što je i uradio.

Ipak, ponuda ugovora koji su tada u ime Reala potpisali Hose Anhel Sančes i Manuel Redondo, bila je za to vrijeme astronomska, jer bi samo bonus za pristup Realu bio 10,9 miliona, od čega odmah 1,9 milion, a u svakoj od šest godina ponuđenog ugovora još po 1,5 miliona.

Uz to, Levandovskom je nuđena godišnja plata od 8,6 miliona eura.

Levandovski je sve to odbio zbog date riječi Bajernu, devet mjeseci ranije.

Prema ponudi Reala, Levandovskom bi tokom šest godina bilo zabranjeno da vozi motocikl, motorni čamac i da skija, kao i da skače padobranom i penje se na stijene.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!