[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/04\/skrijelj-start.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/04\/100x73\/skrijelj-start.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/04\/skrijelj-start.jpg","size":"55.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Rifat Škrijelj : Pobijedio sam Seku i njenu frakciju!

"Otišao sam kada sam htio, a ne kada je Seka htjela! Sebija je dala doprinos da napustim SDA! Njena frakcija SDA mi pravila spletke! Htjela je srušiti rektora, preuzeti zadnji pečat na UNSA-i u hijerarhiji i sve to cementirati", kazao je, između ostalog, Rifat Škrijelj, gostujući u emisiji "Centralni dnevnik" Senada Hadžifejzovića.

Kazao je i da ako bude htio u politiku, dat će ostavku na poziciju rektora:

" Nisam otišao prije izbora, jer nisam htio da me politički poraze ili da im se suprotstavim akademski. Nikad više neću u SDA! Ako se ne otresu promašenih ideoloških koncepta koji su skrenuli s puta Alije Izetbegovića, Sulejmana Tihića, stranka ide u sunovrat!

Bit će mi lakše da to posmatram, nego da učestvujem u tome!

Sebija dala doprinos da napustim SDA! Njena frakcija SDA mi pravila spletke! Htjela srušiti rektora, preuzeti zadnji pečat na UNSA u hijerarhiji i sve to cementirati.

Htjela dominantan utjecaj i na UNSA! Izdržao sam sve napade i udare do izbora, a nakon toga sam odlučio da ne smetam više toj političkoj frakciji!

Nisam pripadnik druge frakcije SDA! Pojedinci radi ličnog interesa i političke neodgovornosti srozavaju SDA u politiku kaljužu, to je stranka gubitnik! Liniji Čavaljuge pridružio se i dekan Elektrotehničkog fakulteta Jasmin Velagić i dekan Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Muhamed Brka.

Na čelu piramide konsultant Enra Suljić, a sve to po diktatu i uputama Sebije! Predao sam dokumentaciju u Tužilaštvo KS, podnio krivičnu prijavu protiv Čavaljuge! U 2018. godini podijelili mimo zakona više od million maraka u plate!", kazao je Škrijelj.

Poledajte cijeli intervju:

 

 

Podsjećamo, Škrijelj je ponovo izabran za rektora Univerziteta u Sarajevu- dobio je novi mandat na izbornoj sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu održanoj 1. jula, a konkurenti su mu bili profesor s Ekonomskog fakulteta Elvir Čizmić i profesora s Fakulteta Političkih nauka Šaćir Filandra.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!