[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/30\/bilijer-reprezentacijaec.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/30\/100x73\/bilijer-reprezentacijaec.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/30\/bilijer-reprezentacijaec.jpg","size":"432.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Reprezentativci BiH osvojili četiri medalje na EP-u za mlade u bilijaru

Bosna i Hercegovina osvojila je četiri medalje na Evropskom prvenstvu za mlade u bilijaru, koje je održano u u holandskom Veldhovenu.

Sanjin Pehlivanović i Faruk Terzić nastupili su u juniorskoj (U 19), a Ajdin Piknjač u kadetskoj (U 17) konkurenciji.

Zlatnu medalju u disciplini "10" osvojio je Sanjin Pehlivanović, kao i bronzanu u disciplini "8". Akdin Piknjač je osvojio dvije bronze, u disciplinama "14" i "10".

Sa četiri osvojene medalje bh. reprezentacija nalazi se u vrhu liste evropskih zemalja.

U ekipnom takmičenju reprezentacija BiH pobijedila je favoriziranu Poljsku i Rusiju, a u četvrtfinalu je tijesno poraženi od Finske, 1:2, saopćeno je iz Bilijar saveza BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!