[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/25\/vstv7.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/25\/100x73\/vstv7.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/25\/vstv7.jpg","size":"86.28","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Redovna sjednica VSTV-a BiH u Trebinju 30. septembra i 1. oktobra

 Redovna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) bit će održana u srijedu i četvrtak, 30. septembra i 1. oktobra u Trebinju (Palata pravde).

Sjednica će biti otvorena za javnost i moći će se pratiti u posebnoj prostoriji Suda putem videolinka (sudnica Osnovnog suda u Trebinju, Palata pravde).

Svi zainteresovani za praćenje sjednice mogu dostaviti zahtjev za praćenje  putem e-maila: [email protected], ili pisanim putem na adresu VSTV-a BiH.

Zbog prostornih kapaciteta sudnice, praćenje sjednice će biti omogućeno ograničenom broju osoba, prema redoslijedu prijave, o čemu će VSTV BiH voditi evidenciju i blagovremeno obavještavati prijavljene posjetioce.

Nakon prijave VSTV-u BiH i odobrenja za praćenje sjednice, posjetioci su obavezni prijaviti se na portirnici Palate pravde u Trebinju radi akreditovanja, nakon čega će dobiti dalje instrukcije o načinu praćenja sjednice.

Snimanje u sali u kojoj se održavaju sjednice dopušteno je samo na osnovu posebne odluke Vijeća. Zahtjeve za fotografisanjem ili snimanjem kadrova sjednice potrebno je također dostaviti 48 sati prije održavanja sjednice, na ranije naznačenu adresu uz obavezno navođenje imena fotografa/snimatelja. 

U skladu sa epidemiološkom situacijom i propisima pravosudnih institucija, u prostorijama Palate pravde u Trebinju obavezno je nošenje zaštitne maske, saopćeno je iz VSTV-a BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!