[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/24\/ff.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/24\/100x73\/ff.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/24\/ff.jpg","size":"356.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Razvoj Ferarijevog bolida ne ide kako treba

Izveštaji kažu da je perijod između dvije sezone Formule 1 veoma izazovan za Ferari jer razvoj bolida izgelda ne ide kako treba. U timu su se nadali da će imati bolji napredak u ovom perijodu godine, a posebni problemi postoje u razvoju aerodinamike. Nedostaci međutim još uvek nisu uočeni i na tome inženjeri tek rade.

Ferari baš i nema mnogo vremena da ispravlja nedostatke jer je predstavljanje bolida 11. feburara, a samo nedelju dana kasnije će Sebastijan Fetel i Šarl Lekler testirati novi automobil na stazi u Barseloni.

Sa druge strane izvori bliski vrhu Mercedesa kažu da razvoj bolida tog tima ide i bolje nego što se očekivalo. Ferariju bi zato početak sezone mogao da bude veoma težak, a italijanski tim sigurno ne bi želeo da ponovi prošlogodišnji start kada je Mercedes na prvi nekoliko trka ostvario duplu pobjedu. Lekler i Fetel su se probudili tek u drugo dijelu sezone kada je bilo kasno da se bilo ko od njih dvojice vrati u borbu za visok plasman. 

                                                                                                                                                                                                                                   izvor; sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!