[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/03\/l-b0068b7b9d84feb009e81bce7dc7ff1e.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/03\/100x73\/l-b0068b7b9d84feb009e81bce7dc7ff1e.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/03\/l-b0068b7b9d84feb009e81bce7dc7ff1e.jpg","size":"87.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Ravnatelj Granične policije BiH primio u posjet predstavnike ICITAP-a

Ravnatelj Granične policije (GP) BiH Mirko Kuprešaković primio je u srijedu u Sarajevu u posjet Artura Venegasa, zamjenika ravnatelja ICITAP-a (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država) i Stevea Fieldsa, pomoćnika ravnatelja ICITAP-a, a razgovarano je i o nastavku suradnje.

Na današnjem sastanku sugovornici su razmijenili mišljenja i razgovarali o aktualnom stanju u pogledu granične sigurnosti i borbe protiv terorizma, prekograničnom kriminalu, provedbi zajedničkih aktivnosti u različitim područjima, a u proteklom razdoblju jedna od takvih aktivnosti je bila i organizacija specijaliziranih obuka pripadnika Granične policije BiH, s ciljem jačanja kapaciteta za prevenciju i borbu protiv terorizma, priopćeno je iz Granične policije.

Ravnatelj Kuprešaković je istaknuo da je borba protiv terorizma, organiziranog kriminala u vezi nezakonitih migracija, trgovine ljudima i krijumčarenja ljudima i drogom, prioritetna u radu Granične policije BiH te da je ova policijska agencija spremna odgovoriti na sve sigurnosne izazove.

"I ovaj sastanak nastavak je ICITAP-ove podrške radu i razvoju ove policijske agencije, prije svega kroz pružanje tehničke i materijalne pomoći i organiziranje obuka za policijske službenike GPBiH", navodi se.

U tom smislu, ravnatelj Granične policije uručio je Venegasu Zlatnu plaketu, kao znak zahvalnosti ICITAP-u i Veleposlanstvu SAD-a u BiH.

Sugovornici su istaknuli i opredijeljenost za nastavkom unaprjeđenja bilateralne suradnje u svim segmentima rada, navodi se u priopćenju.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!