[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/17\/sidra-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/17\/100x73\/sidra-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/17\/sidra-2.jpg","size":"189.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

RADOVI POČINJU OVOG LJETA: Arapi ulažu 133 miliona dolara u projekat "Sidra" u okolini Sarajeva

Kompanija Dar Al Arkan iz Saudijske Arabije objavio je plan za novo luksuzno naselje u okolini Sarajeva vrijedno 133 miliona dolara. Kompanija je najavila da će projekat Sidra (u slobodnom prevodu „život među drvećem“)  biti okružen sa 20.000 domaćih stabala i najveći je pojedinačni projekat iz oblasti nekretnina u BiH. Kako je navedeno u saopštenju, projekat „nudi priliku za posjedovanje drugog doma u srcu Evrope“, dodajući da će radovi na lokaciji započeti ovog ljeta.

Projekat podrazumijeva savremene vile inspirisane lokalnom arhitekturom, kao i klubove, kafić, supermarket, teretanu, spa centar, dječije igralište i butik hotel sa pet zvjezdica. U kompaniji Dar Al Arkan su naveli kako je završetak izgradnje predviđen u roku od 36 mjeseci.

sidro-1.jpg

Dodali su da će potencijalni kupci biti pozvani da odaberu mjesto i model vile iz niza opcija. Projekat će se nalazi na površini od 500.000 kvadratnih metara, a bit će okružen sa 20.000 autohtonih stabala. Nudit će zatvorenu zajednicu vila u području klasificiranom kao jedno od najzdravijih i najčišćih na Balkanu.

 „Ponosni smo što saudijski lokalni brendovi mogu ići u inozemstvo i efikasno se natjecati i širiti ime Saudijske Arabije. Nakon pokretanja našeg projekta u Dubaiju, sada se širimo u Bosnu koja pruža zlatnu priliku za kupovinu vrhunske nekretnine u vrlo poželjnoj evropskoj destinaciji i vjerujemo da će privući bosanske, saudijske i međunarodne investitore. Drago nam je sarađivati ​​sa lokalnim bosanskim arhitektima, savjetnicima i izvođačima na ovom projektu.Također pozdravljamo brzu dodjelu dozvola od strane vlade za pokretanje projekta, što također pokazuje želju BiH da privuče strane investitore." , kazao je Yousef Bin Abdullah Al Shalash, predsjedavajući Dar Al Arkana.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!