[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/30\/radoncic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/30\/100x73\/radoncic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/30\/radoncic.jpg","size":"63.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Radončić:Džaferović je budala. Nadam se da ista sudbina neće zadesiti novog ministra Selmu Cikotića

 Lider SBB-a i doskorašnji ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je pojasnio za N1 kako je u svom mandatu predložio akcioni plan djelovanja u jeku migrantske krize, ali da to nije podržala vladajuća stranka.

Kazao je da se nada da ista sudbina neće zadesiti novog ministra Selmu Cikotića.

Podsjetio je da je on osobno predstavio akcioni plan kada je bio na toj poziciji.

"Ne trebam nikome davati savjete, radi se o ozbiljnom političaru", dodao je za svog nasljednika.

"To što on nije vidio ne znači da nije cijela BiH. Imao sam plan koji sam javno izložio i onaj dan kad sam dao ostavku sam predstavio plan da se migranti deportuju, u skladu sa međunarodnim zakonima i obeshrabrimo ih da dolaze u BiH", dodao je.

Na tvrdnju da je Džaferović rekao da nije dostavio plan, kazao je: "Džaferović je budala. To je neozbiljan čovjek. Ponovit ću ponovo, radi se o jednoj političkoj budaletini i njegove riječi me ne tangiraju. Nije on moj kolega i drago mi je da on nije moj kolega", kazao je Radončić.  

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!