[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/22\/njemacka-policija-4.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/22\/100x73\/njemacka-policija-4.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/22\/njemacka-policija-4.jpg","size":"418.80","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Racija u Njemačkoj u istrazi iračke grupe osumnjičene za organizirani kriminal

Njemačka policija izvršila je rano jutros  racije u stanovima u 11 gradova, u sklopu operacije usmjerene iračku grupu osumnjičenu za organizirani kriminal.

Stotine policajaca bili su uključeni u racije u zapadnoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija, s fokusom na područje Kölna i  Ruhrsku oblast, prenosi DW.

Glasnogovornica policije u gradu Essenu, Sylvia Czapiewski, izjavila je kako je policija pretražila domove 34 osumnjičenika.

"Već duže vrijeme provodimo istragu o velikoj grupi ljudi", rekla je.

Članovi grupe Al-Salam-313 osumnjičeni su za umiješanost u krijumčarenje ljudi, trgovinu oružjem, narkoticima i falsificiranim ispravama.

"Jutros  niko nije uhapšen", rekla je glasnogovornica policije.

Državne istražitelje pratile su posebne policijske snage. Očekuje se da će se operacija nastaviti i poslijepodne.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!