[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/18\/sud-7.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/18\/100x73\/sud-7.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/18\/sud-7.jpg","size":"54.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Prve presude u Sloveniji prema optužnici europskog tužiteljstva

Direktori dviju slovenskih tvrtki osuđeni su na uvjetni zatvor zbog pokušaja prevare na javnom najtečjaju financiranom iz europskog kohezijskog fonda, što je prva osuđujuća presuda u postupcima koje je u Sloveniji pokrenulo Europsko javno tužiteljstvo (EPPO).

EPPO je u ponedjeljak objavio da je sud u Mariboru donio presudu po kojoj su dvije osobe i jedna tvrtka proglašeni krivima za manipulacije na štetu proračuna Europske unije.

Prema presudi, dvojica direktora tvrtki su se prijavila na vladin javni natječaj za sufinanciranje nabave i ugradnje uređaja za proizvodnju električne energije, predavši lažne izjave i dokumente. 

Na taj su način pokušali dobiti 31.300 eura bespovratnih sredstava, no njihova je namjera otkrivena, pa im subvencije nisu isplaćene, prenosi Hina.

Obojica su osuđena na sedam mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od dvije godine, a tvrtka mora platiti 10.000 eura.

Osuđeni se mogu žaliti na presudu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!