[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/09\/ured-gradonacelnika-brcko-distrikta-prva-medunarodna-regata.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/09\/100x73\/ured-gradonacelnika-brcko-distrikta-prva-medunarodna-regata.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/09\/ured-gradonacelnika-brcko-distrikta-prva-medunarodna-regata.jpg","size":"376.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Prva međunarodna turistička regata 'Sava nautik' u Brčkom

Prva međunarodna turistička regata "Sava nautik" najavljena je na današnjem sastanku u organizaciji brčkanskog Udruženja "X Centar", a održat će se u petak i subotu, 16. i 17. kolovoza u Brčkom.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Vlade Brčko distrikta BiH na čelu s gradonačelnikom Sinišom Milićem kao i predstavnici Policije Brčko distrikta BiH i drugih udruženja koji će pomoći održavanju sigurnosti same regate.

Igor Milićević iz Udruženja "X centar" rekao je kako očekuju 1 000 sudionika u regati, odnosno od 150 do 200 plovila iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić istaknuo je kako Vlada rado podržava manifestacije koje se tijekom ljeta organiziraju na rijeci Savi.

"Ova regata sastavni je dio manifestacije Savski cvijet. U interesu nam je da tijekom ljeta rijeka Sava bude što otvorenija prema građanima, pogotovo kada su u pitanju ovakvi događaji koji imaju međunarodni karakter", poručio je gradonačelnik Milić.

Predsjednik Udruženja "X Centar" Saša Slavnić naglasio je kako posjetitelje prvi dan regate očekuje natjecanje u pecanju na plovak bijele ribe za pionire do 14 godina, prezentacija nautičke opreme, gastronomska ponuda ribolovačkih i lovačkih udruženja kao i zabavni program, a da će drugi dan biti organizirano spuštanje regate od Vučilovca prema gradu.

Pokrovitelj manifestacije je Vlada Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!