[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/11\/kina-klimatske-promjene.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/11\/100x73\/kina-klimatske-promjene.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/11\/kina-klimatske-promjene.jpg","size":"151.88","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Protesti u Briselu, traži se hrabrija borba protiv klimatskih promjena

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se na protestima u nedjelju u Briselu, u Belgiji, kako bi potaknuli svjetske lidere na hrabrije korake u borbi protiv klimatskih promjena na UN-ovom klimatskom samitu koji će u Glasgowu biti početi ovog mjeseca. 

Oko 80 organizacija je učestvovalo na protestima, najvećem događaju u prijestolnici Evropske unije od početka pandemije, koja je zaustavila održavanje sedmičnih protesta protiv klimatskih promjena, javlja Anadolija. 

Na ulice su izašli biciklisti, porodice s djecom, stariji te ispunili gradske ulice uzvikujući slogane i zahtijevajući hrabrije korake.

Učesnici strahuju da 26. samit o klimatskim promjenama koji je zakazan za 31. oktobar u Glasgowu neće polučiti konkretne korake koji bi zaustavili emisije štetnih plinova i usporile zagrijavanje planete.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!